Ce este transplantul de par FUE?

FUE (Folicular Unit Extraction) este tehnica de recoltare a unui fir sau a unui grup de foliculi de păr (numite si GREFE) din zona donatoare. Caracteristica principala a acestei tehnici consta in faptul ca grefele sunt preluate una cate unul cu ajutorul unor echipamente speciale cu diametrul intre 0.7 si 1.2 mm, din zona capilara occipitala/tamporala sau chiar corporala unde bulbii firului de par nu sunt afectati de DHT (hormonul ce cauzeaza Alopecia Androgenica) 

Apoi aceste unități foliculare sau grefe sunt transplantate în regiunea frontala, parietala sau in vertex, unde apare cel mai des Alopecia Androgenica

FUE este cea mai folosita tehnica in clinica noastra si cea mai populara la nivel global

 

Clinica Bărbaților este un proiect realizat de o echipă compusă din chirurgi plasticieni, dermatologi al căror scop principal este să ofere servicii de calitate, siguranță și respect pentru bărbati. Vezi mai jos câteva exemple

 
rezultatesite1 scaled

4500 grefe

rezultate site 2 scaled

2000 grefe

rezultate site 3 scaled

5000 grefe

rezultate site 4 scaled

3000 grefe

Avantaje transplant de par tehnica FUE

 • Nu lasă în urmă cicatrici mari (fără cusături) după operație.
 • Dacă este efectuată corect, creați doar traumatisme minime ale scalpului. 
 • Poate fi efectuat atât pe scalp, cât și pe corp.
 • Cicatricile anterioare ale benzilor din tehnica FUT fac imposibile un transplant secundar cu aceeasi tehnica, dar transplantul de păr FUE poate fi utilizat.
 • Procesul de recuperare este confortabil și necesită  puțin timp(totul se rezuma la cateva zile).
 • Durere minimă sau deloc în timpul sau după transplantul de păr.
 • Rezultatele sunt pe viață, deoarece în timpul procesului FUE, foliculii de păr sunt extrași din zonele sănătoase ale scalpului care sunt rezistente la căderea părului.
 

DEZAVANTAJE TRANSPLANT DE PAR TEHNICA FUE

 
 • În general, numărul de grefe pentru transplantul de păr FUE într-o singură ședință de aproximativ 6-8 ore este de 1500-4000. Dacă aveți un nivel mai ridicat de alopecie, atunci s-ar putea să aveți nevoie de o ședință in urmatoarea zi. Cu toate acestea, medicul va decide câte grefe vor fi transplantate în fiecare zi.
 • Procedura ce depinde de experienta medicului
 
waw fue system

Clinica barbatior

Instrument FUE

 

Care este timpul de recuperare al transplantului de par FUE?

 

Imediat după operație, mulți oameni preferă o perioadă de odihnă și aceasta este modalitatea corectă de a proceda.

După operație, timpul de recuperare este de 7-10 zile.

De obicei, nu există durere după operație.

tabel FUE

Ghid pre/post operator pentru transplant de par cu tehnica FUE

 

Care este rata de succes al transplantul de par FUE?

 
 • În clinica noastra formata si medici cu experienta si in functie si de variabilele individuale ale pacientului, rata de succes a transplantului de păr FUE este între 90 – 98%.
 • Persoanele nefumătore și cei care fac sport au o rata de succes care poate depăși 98%
 • Pentru fumători rata de succes este sub 95%, dar peste 92%. Acest lucru se datoreaza faptului ca fumatul scade fluxul de sânge către scalp prin întărirea și constrictia vaselor de sânge care, la rândul lor, diminuează oxigenul livrat către foliculii de păr nou transplantați, afectând astfel rata de creștere a părului.

Care sunt efectele secundare ale transplantului de par FUE?

 
 • Așteptați-vă la unele amorțeli și dureri ale zonei donatoare în ziua operației.
 • Pot apărea umflături pe zona implantată după 2-3 zile de la operație.
 • Pregătește-te pentru căderea părului la 6-8 saptamani din cauza expunerii tegumentare la un traumatism creat in timpul implantului, Nu-ți face griji, este un mecanism fiziologic si natural. Bulbul firului de par este intact si parul va creste din nou
 • Senzație de mâncărime din cauza mecanismelor inflamatorii si formarii crustelor
 • Roșeața în zona donatoare poate dura până la 1 lună, dar odată ce părul tău crește, acesta va dispărea. Daca roseata persista sau observati semne caracteristice unei infectii, vă rugăm să ne contactați

Notă: Pentru pacientii care au efectuat un transplant de par si au un alt efect secundar în afară de acestea, vă rugăm să ne contactați!

 

Transplant de păr Sapphire FUE 

Tehnica Sapphire se refera la implantarea foliculilor de par cu ajutorul unui bisturiu cu lame de safir. Aceste lamele sunt proiectate în așa fel încât inciziile (găurile) efectuate de medic pe zona primitoare înainte de implantarea foliculilor de păr să aibă aceeași lungime si diametru cu foliculii de păr recoltati. Tehnica Sapphire este cel mai adesea folosita la clinicile specializate in transplant de par, deoarece nu necesita PEN-urile folosite la tehnica DHI.

Avantajul tehnicii Sapphire consta si in capacitatea mai buna de a estima distanța dintre două grefe implantate, deoarece aceasta se face DOAR cu pacientul ras in cap

De asemenea, forma permite implantarea foliculilor de păr cu pozițiilor unghiulare ale părului (pacientii cu parul ondulat), adică nu se va schimba unghiul la care părul tău crește în mod normal.

În plus, inciziile sunt atât de mici încât le permite să se recupereze destul de repede, iar suprafața scalpului rămâne moale.

 
Clinica Barbatilor

Transplant

 Capilar

 
Vezi Detalii
Clinica Barbatilor

Transplant

 Barba

 
Vezi detalii
Clinica Barbatilor

Remodelare

Faciala

 
Vezi detalii

In concluzie:

In transplantul de par FUE, grefele sunt extrase individual astfel încât este evitată o cicatrice în bandă liniară. Datorită acestui fapt, comparativ cu tehnica FUT, riscul de afectare a nervilor ce duce la amorțeală cronică și chiar durere în zona donatoare este scazut

În plus, FUE oferă o alternativă la FUT atunci când scalpul nu are o elasticitate potrivita pentru o excizie unei benzi de piele.

Acest lucru îi permite, de asemenea, unui chirurg să recolteze părul mai fin de pe ceafă pentru a fi folosit la linia părului sau pentru sprâncene.

Inițial, FUE s-a confruntat cu rezistență din cauza unui nou set de abilități chirurgicale și a lipsei de echipamente pentru a extrage unități foliculare întregi. Cu toate acestea, odată cu progresul în știința medicală si in dezvoltarea unor echipamente mai performante (vezi echipamentele folosite de noi), aceștia au fost în curând capabili să dezvolte instrumentul optim pentru FUE.

Drept urmare, pacienții care au fost supuși ambelor metode preferă transplantul FUE, deoarece provoacă mult mai puține traume și evită cicatricile mari.