Ce este procedura de transplantul par DHI?

DHI (Transplantul de păr direct) este numit și „metoda stiloului” sau “metoda penului”. Această metodă a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani și este una dintre metodele preferate de mulți oameni. Metoda folosește un PEN medical special conceput (de regula, pen choi) pentru a planta într-un timp scurt foliculii de păr recoltați prin tehnica FUE, dar si cei extrasi din fasia de piele extrasa prin tehnica FUT

 
DHI PEN transplant par

Model ilustrativ PEN utilizat in tehnica DHI de implantare a parului

Câte ore durează transplantul de păr DHI?

Durata fiecarui transplant de par variaza in  functie de numarul de grefe transplantate, dar si de experienta si cooperarea echipei medicale. De regula,  operația poate dura de la 6 până la 10 ore. Cea mai buna estimare o va face medicul tau, in functie de metoda de recoltare, densitatea dorita, etc

Care sunt avantajele metodei de transplant păr DHI?

  • Deoarece nu există răni deschise (fantele respective unde trebuiau sa se aseze foliculii de par) în această metodă, sangerarea este mai mica, crustele cad și zona primitoare se vindecă mult mai rapid.
  • Spre deosebire de alte metode, implantul unitatilor foliculare cand esti netuns in zona primitoare se face mult mai facil daca se utilizeaza aceste pen-uri, care sunt semnificativ mai mici si mai maleabile decat in instrument de taiere (bisturiul cu lama de safir) si instrumentele de  plasare (pense microchirurgicale)
  • Nu există bisturii utilizate în metoda de transplant de păr DHI. Desi la clinica barbatilor procedurile de sterilizare sunt aplicate conform standardelor producatorilor, neutilizarea bisturiului in alte clinici poate preveni o infectie.
  • Deoarece metoda de transplant par DHI se asociaza in mare parte cu metoda de recoltare FUE, nu există benzi de țesut prelevate de pe scalpul occipital (metoda FUT), iar cicatricile sunt minime. 

Clinica Bărbaților este un proiect realizat de o echipă compusă din chirurgi plasticieni, dermatologi al căror scop principal este să ofere servicii de calitate, siguranță și respect pentru bărbati. Vezi mai jos câteva exemple

 
rezultatesite1 scaled

4500 grefe

rezultate site 2 scaled

2000 grefe

rezultate site 3 scaled

5000 grefe

rezultate site 4 scaled

3000 grefe

Există incizii în metoda DHI de transplant a parului?

Această metodă reduce impicatia unei operații chirurgicale invazive. La nivelul scalpului NU se fac intervenții precum suturi și incizii etc.

De ce ar trebui sa preferati metoda de transplant de par DHI?

  • Această metodă permite plantarea fără a deteriora părul existent. Acesta este un avantaj major pentru persoanele care nu și-au pierdut complet părul. Deci, părul tău va fi mai dens si va arăta mai natural.
  • În Metoda DHI, procesul de așteptare al grefelor de păr este minimizat. Astfel, este redusă la minimum posibilitatea căderii grefei de păr care ar putea apărea atât în ​​timpul operației, cât și după aceasta.
  • In metoda de transplant par DHI, timpul 2 (crearea fantelor) si timpul 3 (plasarea unitatilor foliculare in fantele respective) sunt reduse la un singur timp, astfel incat interventia chirurgicala este redusa ca timp.
 

Cum se efectuează operația de transplant păr DHI?

Să vorbim despre cele 3 etape principale ale operației. Acestea sunt:

  1. Recoltarea grefelor din zona donatoare (FUE VS FUT)
  2. Incarcarea de catre asistent a PEN-urilor cu grefele recoltate 
  3. Implantarea foliculilor de păr recoltați 

În câteva secunde după recoltarea grefei, stiloul injector (pen-ul) medical utilizat în metoda DHI creaza atât o fanta, cât și plasează folicul în această fantă. Această procedură se efectuează separat în metoda clasica ce foloseste lama de safir, dar in metoda de transplant par DHI se realizează dintr-o singură mișcare cu ajutorul PEN-ului. 

Aceasta tehnica propriu zisa de transplant par DHI începe după ce rădăcinile părului sunt plasate în PEN (instrumentul medical utilizat in DHI). Grefele separate printr-un proces realizat de echipa medicala specializata in transplant par DHI. Ulterior, cu ajutorul lamei foarte fine si ascutite ale PENului, grefele de par sunt plasate in scalp. Penul medical inserează/plasează folicului de părului atunci când este apăsat butonul de la capătul acestuia.

În metoda DHI de transplant de păr, deteriorarea grefelor de păr este redusă la minimum, iar scalpul intră imediat într-un proces de vindecare rapidă. In plus fata de alte tehnici de implantare, tehnica de transplant par DHI determina o sangerare MINIMA