Ce este minoxidilul?

 

Minoxidilul este o substanta vasodilatatoare, care aplicata pe scalp determina cresterea vascularizatiei tegumentare si stimuleaza creșterea părului la bărbații și femeile adulți cu un anumit tip de chelie. 

Dacă se va produce creșterea părului odată cu utilizarea minoxidilului, aceasta apare de obicei după ce medicamentul a fost utilizat timp de câteva luni și durează, din pacate, doar atâta timp cât medicamentul continuă să fie utilizat. Căderea părului va începe din nou în câteva luni după oprirea tratamentului cu minoxidil.

În Romania, acest medicament este disponibil fără prescripție medicală si în următoarele forme de dozare:

 • Spumă (Rogaine)
 • Soluție (Kirkland, Alopexy, Rogaine, etc))
 • Oral (nu in Romania)

Clinica Bărbaților este un proiect realizat de o echipă compusă din chirurgi plasticieni, dermatologi al căror scop principal este să ofere servicii de calitate, siguranță și respect pentru bărbati. Vezi mai jos câteva exemple

 
rezultatesite1 scaled

4500 grefe

rezultate site 2 scaled

2000 grefe

rezultate site 3 scaled

5000 grefe

rezultate site 4 scaled

3000 grefe

Precautii Minoxidil

Este important ca medicul dumneavoastră să vă verifice progresul la vizite regulate pentru a vă asigura că acest medicament funcționează.

Adresați-vă medicului dumneavoastră despre verificarea tensiunii arteriale si a pulsului înainte și după administrarea minoxidilului. Apoi, în timp ce luați acest medicament, verificați-vă pulsul în mod regulat în timp ce vă odihniți. Dacă crește cu 20 de bătăi sau mai mult pe minut, consultați imediat medicul dumneavoastră specialist in tratamentul alopeciei androgenice

În timp ce luați minoxidil, cântăriți-vă în fiecare zi. O creștere în greutate cu aproximativ 1 kg la un adult este normală. Cu toate acestea, dacă vă îngrași brusc cu peste 3 kg, sau dacă observați umflarea picioarelor sau a picioarelor inferioare, consultați imediat medicul dumneavoastră.

In timpul tratamentului cu minoxidil, incercati sa vorbiti cu medicul dumneavoastra pentru administrarea altor medicamente, deoarece pot interveni reactii adverse. Acestea includ în special medicamentele eliberate fără prescripție medicală (fără prescripție medicală) pentru controlul apetitului, astm, răceli, tuse, febra fânului sau probleme ale sinusurilor, etc

Minoxidil – Înainte de utilizare

Atunci când decideți să utilizați un medicament, riscurile de a lua medicamentul trebuie să fie cântărite în raport cu binele pe care îl va face. Aceasta este o decizie pe care dumneavoastră și medicul dumneavoastră o veți lua. Pentru acest medicament, trebuie luate în considerare următoarele:

 • Alergiile.Spuneți medicului dumneavoastră dacă ați avut vreodată vreo reacție neobișnuită sau alergică la acest medicament sau la orice alte medicamente. De asemenea, spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți alte tipuri de alergii, cum ar fi alimente, coloranți, conservanți sau animale. Pentru produsele fără prescripție medicală, citiți cu atenție eticheta sau ingredientele ambalajului.
 • Pediatrice.Nu au fost efectuate studii adecvate privind relația dintre vârstă și efectele minoxidilului topic la copii. Siguranța și eficacitatea nu au fost stabilite..
 • Geriatric. Studiile adecvate efectuate până în prezent nu au demonstrat probleme specifice geriatriei care ar limita utilitatea minoxidilului topic la vârstnici. Cu toate acestea, studiile au arătat că medicamentul funcționează cel mai bine la pacienții mai tineri care au un istoric scurt de cădere a părului. Minoxidilul nu a fost studiat la pacienţii cu vârsta peste 65 de ani.
 • Alăptarea. Studiile la femei sugerează că acest medicament prezintă un risc minim pentru sugar atunci când este utilizat în timpul alăptării.
 • Interacțiuni medicamentoase. Deși anumite medicamente nu trebuie utilizate deloc împreună, în alte cazuri, două medicamente diferite pot fi utilizate împreună, chiar dacă ar putea apărea o interacțiune. În aceste cazuri, medicul dumneavoastră poate dori să modifice doza de minoxidil sau pot fi necesare alte măsuri de precauție. Spuneți medicului dumneavoastră dacă luați orice alt medicament eliberat pe bază de rețetă sau fără prescripție medicală (OTC).
 • Alte Interacțiuni. Anumite medicamente nu trebuie utilizate în timpul sau în jurul orei consumului de alimente sau a anumitor tipuri de alimente, deoarece pot apărea interacțiuni. Utilizarea alcoolului sau a tutunului cu anumite medicamente poate determina, de asemenea, să apară interacțiuni. Discutați cu medicul dumneavoastră despre utilizarea medicamentului cu alimente, alcool sau tutun.
 • Alte probleme medicale. Prezența altor probleme medicale poate afecta utilizarea acestui medicament. Asigurați-vă că spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți alte probleme medicale, în special:
 1. Orice alte probleme ale pielii, o iritație sau o arsură solară pe scalp—Aceste afecțiuni pot determina absorbția în organism a prea multor minoxidil topic și pot crește șansa de efecte secundare.
 2. Boli de inimă
 3. Hipertensiune arterială (tensiune arterială crescută)—Minoxidilul topic nu a fost studiat la pacienții care au aceste afecțiuni, dar pot apărea probleme mai grave pentru acești pacienți dacă folosesc mai multe medicamente decât este recomandat pe o suprafață mare și se absoarbe prea mult minoxidil în corp.
 
Clinica Barbatilor

Transplant

 Capilar

 
Vezi Detalii
Clinica Barbatilor

Transplant

 Barba

 
Vezi detalii
Clinica Barbatilor

Remodelare

Faciala

 
Vezi detalii

Efecte secundare – Minoxidil

 

Împreună cu efectele sale necesare, un medicament poate provoca unele efecte nedorite. Deși nu toate aceste reacții adverse pot apărea, dacă apar, pot avea nevoie de îngrijiri medicale.

Consultați imediat medicul dumneavoastră dacă apare oricare dintre următoarele reacții adverse:

Mai frecvente

 • Bătăi rapide sau neregulate ale inimii
 • crestere in greutate (rapida) mai mare de 5 kilograme (2 kilograme la copii)
 • Balonare
 • înroșirea sau înroșirea pielii
 • umflarea picioarelor sau a picioarelor inferioare

Mai putin comune

 • Dureri în piept
 • dificultăți de respirație
 • Amorțeală sau furnicături ale mâinilor, picioarelor sau feței

Rare

 • Erupție cutanată și mâncărime

Efecte adverse mai frecvente la administrarea de minoxidil oral si pentru care trebuie sa va consultați cu medicul dumneavoastră dacă oricare dintre următoarele reacții adverse apar, continuă, sunt deranjante sau dacă aveți întrebări despre ele. Acestea sunt:

Mai frecvente

 • Creșterea creșterii părului, de obicei pe față, brațe și spate

Mai puțin frecvente sau rare

 • Sensibilitatea sânilor la bărbați și femele
 • durere de cap

Acest medicament provoacă o creștere temporară a creșterii părului la majoritatea oamenilor. Părul poate crește mai lung și mai închis atât la bărbați, cât și la femei. Acest lucru poate fi observat mai întâi pe față la câteva săptămâni după ce începeți să luați minoxidil. Mai târziu, poate fi observată o nouă creștere a părului pe spate, brațe, picioare și scalp. Discutați cu medicul dumneavoastră despre bărbierit sau despre utilizarea unui dispozitiv de îndepărtare a părului în acest timp. După încheierea tratamentului cu minoxidil, părul va înceta să crească, deși poate dura câteva luni pentru ca noul păr să dispară.

La unii pacienți pot apărea și alte reacții adverse care nu sunt enumerate. Dacă observați orice alte efecte, consultați-vă cu medicul dumneavoastră.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.