Căderea părului la bărbați

Căderea părului la bărbați poate fi o experiență frustrantă și emoțională. Este o problemă comună care afectează mulți bărbați de diferite vârste și poate avea un impact semnificativ asupra încrederii și stimei de sine. 

Cauzele căderii părului la bărbați pot fi variate și pot include factori genetici, dezechilibre hormonale, stres, nutriție necorespunzătoare, boli medicale și utilizarea excesivă a produselor chimice pentru îngrijirea părului. Unul dintre principalii factori implicați în căderea părului la bărbați este dihidrotestosteronul (DHT). Acesta contribuie la dezvoltarea organelor sexuale masculine în timpul dezvoltării fetale și promovează creșterea părului facial și corporal în timpul pubertății. De asemenea, joacă un rol în menținerea libidoului, masei musculare și densității osoase la bărbații adulți.Cu toate acestea, niveluri excesive de DHT pot duce la efecte negative, în special legate de căderea părului. 

Solutii Medicamentoase pentru caderea parului la barbati.

Medicamente precum finasterida și dutasterida acționează prin inhibarea enzimei 5-alfa-reductază Finasterida poate avea anumite efecte secundare neplăcute, care pot afecta calitatea vieții unei persoane. Acestea pot include scăderea libidoului, disfuncție erectilă, scăderea cantității de spermă și probleme sexuale. 

Solutii interventionale pentru caderea parului la barbati

Există însă soluții eficiente pentru căderea părului la bărbați. Unul dintre tratamentele populare este transplantul de păr, care implică transferul foliculilor de păr sănătoși de pe o zonă donatoare către zonele afectate. Această procedură poate oferi rezultate naturale și de durată.

consultatie transplant par 3

Efectul DIHIDROTESTOSTERONULUI ASUPRA BULBULUI FIRULUI DE PAR

 

Consultația preoperatorie pentru căderea părului la bărbați

În timpul consultației preoperatorii cu unii dintre medicii din clinica noastră, vă rugăm să vă pregătiți să furnizați următoarele informații:

 • Începutul și durata căderii părului.
 • Orice modificare pe care le-ați observat în căderea părului în ultimele luni sau ani.
 • Tratamente medicale sau chirurgicale anterioare pentru căderea părului, inclusiv orice experiență cu sisteme de păr artificial.
 • Orice complicații cunoscute care au apărut din cauza căderii părului.
 • Istoric medical complet și informații despre alergiile cunoscute (dacă există). Vă rugăm să nu comunicați lista lor, vitaminelor sau produselor de bază de plante pe care le luați în prezent (dacă medicamente există).
 • Istoricul familial cu privire la căderea părului, atât în descendența maternă, cât și în descendența paternă (dacă există).
 • Cereri și așteptări cu privire la intervenție.
 
consultatie transplant par

Cicluri naturale de creștere și cădere ale părului scalpului.

Planificarea tratamentului pentru caderea parului la barbati

 • Solutia începe cu planificarea tratamentului. Medicii noștri evaluează modelul căderii părului și zona donatoare. După discuția detaliată cu dvs., atât zona donatoare de încredere, cât și zona destinație sunt marcate, iar linia părului este proiectată.

Designul liniei de păr cu ajutorul creionului de păr cu laser:

 • Linia părului, banda de păr de aproximativ 5 mm latime care formează partea frontală a scalpului acoperită de păr. Noua linie a părului ar trebui să arate natural, moale și să aibă o densitate cât mai mare posibil.
 • Linia părului frontal poate fi proiectată sub forma unui V (triunghiular), rotund (oval) sau drept, în funcție de solicitarea pacientului și evaluarea chirurgului estetician. Linia păr triunghiulară este potrivită pentru capul mai îngustului și oferă o recesiune temporală naturală și conservarea grefei în părțile superioare. Linia păr ovală se potrivește bine capului mai lat și oferă o recesiune temporală matură și stabilă.
 • Medicii noștri proiectează linia părului împreună cu pacienții înainte de operație, în timpul consultației preoperatorii. Ei sunt flexibili în ceea ce privește dorințele pacientului cu privire la linia părului. Totuși, pacienții ar trebui să aibă încredere și în judecată lor profesională în planificarea întregii operații și a liniei părului.
 • Este important să planificăm o linie de păr adecvată în funcție de caracteristicile pacientului. Trebuie să se țină cont de o recesiune naturală a firului de păr de 1-2 cm, în concordanță cu vârsta și cu linia părului naturală și genetică înaltă a pacientului. Linia părului frontal nu trebuie poziționată prea înalt.
 • Recesiunea normală a liniei părului în timp odată cu înaintarea în vârstă trebuie să în considerare. Plasarea liniei părului prea jos, într-un mod agresiv, în scopul obținerii unei linii tineri a părului, poate depăși cantitatea disponibilă de păr donator necesară pentru un eventual alt transplant de păr.
consultatie transplant par 1

Căderea ușoară a părului: gradul 1, gradul 2.

 

Estimarea numărului de grefe necesare:

Se efectuează un calcul pentru determinarea numărului de grefe necesare pentru zonele vizate, sau în cazul în care căderea părului este avansat, planificarea se face în funcție de numărul de grefe care pot fi prelevate din zona donatoare a pacientului.

Iată o estimare aproximativă a numărului de grefe necesare pentru a acoperi toate zonele afectate de căderea părului, cu o densitate bună pentru fiecare grad de cădere a părului:

 • Gradul 1 & Gradul 2: 1000 – 2000 Grefe
 • Gradul 3: 2000 – 3000 Grefe
 • Gradul 4: 3000 – 4000 Grefe
 • Gradul 5: 4000 – 4500 Grefe
 • Gradul 6: 5000 – 6000 Grefe
 • Gradul 7: 6000 – 7000 Grefe
 • Gradul 8: 7000 – 8000 Grefe
consultatie transplant par 1

estimarea numarului de unitati foliculare/grefe ce trebuiesc transplantate

Căderea părului la bărbați poate fi o provocare, dar există opțiuni de tratament. Consultați întotdeauna un specialist în sănătatea părului sau dermatologul pentru o evaluare corectă și recomandări personalizate. Nu uitați că fiecare caz este unic și că rezultatele pot varia în funcție de factorii individuali. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos și prin urmarea tratamentelor adecvate, puteți încerca să mențineți un păr sănătos și frumos.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.